torsdag 17. juni 2010

Dag 4 - "Roligheten"



Vi ligger værfaste i Roligheten, Åna Sira. Artige navn begge to egentlig, og veldig fint sted. Men det har ikke vært mye rolighet på etappen over Lindesnes, Lista og Listafjorden. Veldig lite flatt hav her ja.......

Vi starta ska-tidlig (!) kl. 06.00 og har stampa med nordvesten midt imot halve dagen. På det verste hadde vi motvind på 18-19 m/s, noe som etter hva jeg husker er sterk kuling - ikke mye rolighet da nei....
Tenkte i grunnen bare å søke havn såpass lenge at vi fikk oss litt mat og hvile (ikke kaffe å få i denne uroligheten ha-ha), men da vi prøvde oss ut igjen etter hvilen var vinden og sjøen enda verre enn tidligere på dagen. Vi snudde derfor i utløpet av fjorden, og la oss til for kvelden.

Værmeldingene er entydige: Kuling ++ midt i mot i dagevis framover. Ikke så mye vi kan gjøre med det, men hvis noen av dere har kontakt med noen som kan justere litt på værbildet i vår favør, ville vi være takknemlige :-)

Uansett, vi planlegger å starte VELDIG ska-tidlig i morgen. Jærens rev venter der fremme, i nordvestkulingen. Vinden er uansett spakere tidlig på morgenen selv om meldingene er friske for hele døgnet. Kanskje vi kommer oss avgårde i 3-4 tia i morgen tidlig. Det er i så fall snart sengetid nå.

"Ellers har vi det veldig bra" sier Kaptein Kristiansen i en kort kommentar.

Quiz fra i går.
Det beste forslaget kom fra svoger Terje: Mjøsbrua. Foreslår for dommeren at han får ett poeng for deltagelsen.....

2 kommentarer:

  1. De kjem vel heim til jul :)

    SvarSlett
  2. Hei, dere må være fosiktige, neste etappe er ikke til å spøke med. Men kaptein Kristiansen har vel full kontroll som vanlig !
    Brua på bildet, grovtips : kan det være over til Tromøy ved Arendal ? Ha fortsatt en spennende tur. Take care !

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.