tirsdag 22. juni 2010

Dag 9 - Bæææægen til Florø, NEI Måløy !!

Nå er dere vel spent på hvordan det gikk med dassen tenker jeg...?

Vel, jeg har ikke tenkt å utbrodere så mye, men kan melde at den er ordnet. Ved hjelp av litt slangemenneske-øvelser av Kapteinen (liggende på en flytebrygge inntil skutesiden - nesten opp/ned - med armen nede i sjøen opp til skulderen) og en del McGyver-løsninger av Fokkeslasken (det gikk med et par sokker og en tyvlånt vannslange) fikk vi ordnet saken (les: dritten).

Dagens etappe ble lang og fin.

Dvs. oppover halve (knapt) vestlandet, inn fjorder, ut fjorder, trange sund, breie sund, hurtigbåter, tyske seilere med klær til tørk, småtasser med 25 hk på 10 fots jolle, fabrikktrålere, vannscootere, kajakk, fisketurister med tre ganger så mange fiskestenger som folk ombord, seilbrett, turistskip, supplyskip, snekke med 1-syl Marna bensinmotor, osv. osv...... - Og ikke nok med det, vi hadde en stund vind nok til å seile litt også, og det er jo greit når man sitter i seilbåt. I skrivende øyeblikk er planen å stanse i Florø for natta. Vi har da tilbakelagt ca. 90 nm siden 07:30 i dag - lang og fin etappe som sagt.
**
Rettelse: Vi fortsatte likegodt til Måløy - 3 timer lengre tur enn tenkt, men nå er vi her og klokka er 23:15 (god natt).
**
Det begynner å nærme seg hjemlige trakter nå. Landskapet er mer kjent, og selv om dialektene slett ikke er som hjemme, så høres det at vi er i ferd med å komme til sivilisasjonen snart (den får jeg nok svi for, men pytt...).









Hvis du har godt syn, eller greie å blåse opp bildet til høyre, kan du jo se hvor vi var kl. 13:57 i dag. Rimelig greit å navigere med GPS-kartplotter og autopilot. Slik ser det i alle fall ut når man står bak rattet og senker blikket (det begynner å bli lite å fortelle om nå, tenker vel mange av dere.....)





Ved dagens middag, inntatt midtfjors et sted, kom Kaptein Kristiansen med dagens gullkorn. Stuerten uttrykte at han sikkert hadde tilberedt for mye mat i dag (menyen nevnes ikke), og at det kanskje ville bli noe til overs. Da var det Roy sa: "Å, de går væl mæ tenkje i - no so me he dass å greier".

Værmeldingen for i morgen sier at vinden skal dreie mot nordøst - bris styrke. Ingen overraskelse det da akkurat, for det er jo i den retningen vi skal, og vi beholder den altså midt i panna (så fikk vi sutre litt om været i dag også da).



En bitteliten quiz helt på tampen:

I Sangkoret Fjelljom har vi et medlem som kommer fra dette praktfulle stedet langs vår etappe (se bildet over). Hva er navnet på personen, og hva er navnet på denne perlen?

I morgen kommer løsninger på quiz-er (kan noen språkkyndige si om det går an å skrive det?), så det er siste sjanse til å bli med i konkurransene. Vinneren får premie - kanskje, det spørs om det blir veldig mange da....



Fylg med, fylg med.........

2 kommentarer:

  1. Prøver meg på å svare på quiz-en: Pål fra Bud ???
    Hilsen Synnøve på Orhaugen

    SvarSlett
  2. Hei på dere.

    Jeg er også en av de som følger spent med på bloggen hver dag ! Artig lesestoff !
    Tipper den plassen heter Askvoll, og at det er der Roger kommer fra. Iallefall ikke Bud !!!
    Håper dere får en fin siste etappe !

    -fjelljom-mette-

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.