lørdag 19. juni 2010

Dag 6 - Da er vi i gang igjen

Vi kom oss av gårde kl. 04:00 i dag, og er nå (9:00) innom Egersund en tur. Planen er nå at vi går til Sirevåg og legger oss til for kvelden. Værmeldingen sier at det blir litt spakere med vinden morgen tidlig, så da satser vi på Jærens rev om det viser seg å stemme med meldingene.

**


Vi var en tur innom Egersund og strekte på beina og fikk litt varme i kroppen etter en litt strabasiøs start på dagen. Ved innløpet ble vi møtt av ei stram snelle som sto og strekte armene i været da vi kom. Bare synd hun sto ved en sildoljefabrikk, og lukta sto absolutt ikke i stil med frøkna på kaia.


Vi er nå i Sirevåg, siste før revet. Trodde det var dieselfylling her (det står i kartene), men den gang ei. Det kunne jo blitt interessant med 6-7 timers overfart i vente, og lite igjen på tanken. Med seilbåt trenger det jo ikke bli katastrofe, for vi kommer oss jo dit vi vil uten diesel, men som skrevet tidligere hadde vi tenkt oss hjem før jul :-)

Vi traff en eldre kar som satt og greide garn i båten sin. Han uffet seg over at det var slutt med dieselfyllingen for et par år siden, "men eg kan kjøyra dåkker i bilen til stasjonen i Ogna" sa han , og slik ble det selvfølgelig. Vi var hjemom i garasjen hans og hentet kanner og trakt, og så fraktet han oss rundt til Esso Ogna og butikken, før han leverte oss på kaia igjen, med diesel og proviant. Selvfølgelig protesterte han da han ble tilbudt betaling for bortheftingen - "eg sidder nå bare her og pudlar med desse garna ligevel. Og dessuden vil dåkker ha eit positivt syn på Sirevåg for all ettertid, og det er jo en god ting". Det kan hende vi traff akkurat den personen vi skulle treffe - artig med slike opplevelser.
Han var oppgitt over nordavinden, men hadde rimelig god tro på at det løyer i løpet av natta, og at morgendagen blir mye roligere. Det aner oss at han har peiling på hva han snakket om, det vil i alle fall vise seg når vi kjører samme løpet i morgen som i dag: Avgang kl. 04:00 - hvis været er rimelig.

Det blir mye uffing over været dette, men det er faktisk ganske utpågjort at det skulle bli slik. For meg blir det ikke mange ganger at jeg kan bruke et par uker på seiling rundt hele Sør-Norge - og at det da har klaffet slik at vi har fått seilt to halve dager hittil, m å vi ha lov til å kalle det utpågjort :-) Men vi rår ikke over det. Værmeldingene sier vindstyrke mellom 5 og 10 m/s fra nord/nordvest, men i dag målte vi lange perioder med 18 m/s, og det var til og med oppe i 22 m/s i enkelte kast. Fristende å be yr.no og storm.no putte meldingene sine opp der sola aldri skinner, men slikt skal man jo ikke skrive, så derfor gjør jeg ikke det (takk til Orhaugen United for positive meldinger, men det stemmer bare ikke i det hele tatt hittil - skjønner det er godt ment).

Vel, nok syting om været nå. Sola skinner fra klar himmel, og det er jo kjempebra!!!



Det ligger en vanvittig stor fiskebåt i havna tvers over - LIBAS, Bergen. Største jeg har sett, bortsett kanskje fra noen Russiske kjemper da...... Enorm båt.






I dag er det ingen kommentarer fra Kapteinen, bare rytmiske snorkelyder gjennom den åpne lugardøra hans.








Det er artig med kommentarer på innleggene - og det er enda artigere om alle skriver hvem de er, f.eks. Maxi Racer........

4 kommentarer:

  1. Fint å lese bloggen din. Bård.

    SvarSlett
  2. Ship o'hoi! Fint at dere er i farta. Fruene hjemme venter på "saltmat og søtmat og penger og gull" og regner med at det blir sjørøverfest når dere kommer hjem :-). Hilsen fra fokkeslaskfruen

    SvarSlett
  3. Det var visst en som sang om at motvind er den verste å seile med! Det går vel med noe fluid da sikkert.. for å holde skute og mannskap i gang. Viktig med god forbrenning. E litt spent på framdrifta da, -sørvest har vel vore tingen kanskje? Kanskje vi råkast neste helg! God tur videre til kæpt'n og Co. L&M

    SvarSlett
  4. De rytmiske snorkelydene virker kjente ;)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.