fredag 18. juni 2010

Dag 5 - Værfast i Roligheten

Som beskrevet i går, skulle vi satse på tidlig avreise i dag.
Vi var oppe og sjekket forholdene kl. 03.00, og fant ut at det i tilegg til vedvarende vind var for mørkt for å starte opp.
Var også oppe og sjekket kl 04.00, men vi bestemte ganske raskt at dette ikke var forsvarlig vær for utfart. Retur til lugaren og soving fram til 7-8.

Vel, da er vi altså her da, "stuck in the middle of nowhere" og venter på at vinden skal løye. Været ellers har vært veldig bra. Helt fra tirsdag til i går har vi hatt strålende sol fra omtrent skyfri himmel. Det har visst ikke vært slik hjemme akkurat.....

Dagen har gått med til spasertur til Åna Sira sentrum (!) ca. 4 km innover fjorden, helgerengjøring (båt og kropper), vurdering av reiserute, gjentatte forsøk på å få kontakt med yr.no og storm.no, matlaging og fyllng av vann. Ellers har dagen gått med til vurderinger og diskusjoner om mye og mangt, seilteori (!) - og noe tullprat har det også blitt.


Sjefskommentaren fra Kaptein Kristiansen i dag var: Nei f...., er det kjøttkaker til middag i dag også da?? (Jeg fikk klar beskjed om at alderen har satt preg på meg, siden jeg ikke husket at vi hadde det samme i går.........) Med øl og en liten akevitt til gikk det bra med kjøttkakene i dag også.

Vi har samme plan for i morgen tidlig som vi hadde for i dag. Opp og sjekke forholdene kl. 04.00. Blir det slik vi håper setter vi ut med kurs for Egersund. Så får vi se hvordan det går - hvis forholdene blir som i dag, blir det fortsatt landligge.

2 kommentarer:

  1. Skip o'hoi!
    Skulle tru at kjøtkaker to dagar på rad var det minste problemet for ein sjømann. Bør passe på å få i dykk nok grønsaker så de ikkje får skjørbuk.
    Håper at de får brukbart ver i morgon, for mykje landligge er ikkje bra for humøret, særleg ikkje dersom ein har begrensa med fridagar å bruke.

    Helsing Maxi Racer

    SvarSlett
  2. Hei gutter,
    Sjekket været for i morgen.
    Delvis skyet. Lett bris, 4 m/s fra nord-nordvest.
    0 mm nedbør.
    Følger med dere hver dag. God tur videre.
    Hilsen Robinson Cruse (Orhaugen)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.