mandag 21. juni 2010

Dag 8 - Skudeneshavn til Bergen

Dette ble en av de bedre dagene, selv om vi ved frokostbordet var veldig slitne etter gårsdagens strabaser.

Noe av det første som meldte seg var at dassen ombord er gått tett - lite beleilig...... Sannsynligvis pga. forstoppelse som følge av at vi har brukt "feil" type dasspapir. Ved dagens stopp i Haugesund var vi derfor rundt og skaffet stakebånd m.m. for å gjøre et forsøk på å åpne den. Kanskje ikke helt stuerent å gå i detaljer om dette på nettet, men det kan meldes at tildragelsen medførte en del drittprat blant mannskapet ombord (for sarte sjeler: unnskyld språket). Bildet er for øvrig fra brua over Karmsundet. Ser du veldig godt etter kan du kanskje se en av bilene fra Gjendem Transport passere.

Etter Haugesund, satte vi igjen kursen videre nordover, og for første gang på veldig lenge fikk vi faktisk seilt et par timer. På Bømlofjorden hadde vi såpass nordøstlig kurs, at vi fikk vinden fra ideell retning.
Vanvittig flott etappe - strålende sol, omtrent flatt hav, 10 m/s vind, 60 grader på babord halser (!) og hastighet mellom 6 og 7,5 knop (dette blir dyrt Heidi.......).
Etter som vi dreide mer nordvest, fikk vi igjen vinden i fjeset, men dette er innaskjærs og en tur i parken i forhold til Jærens rev. "Hvis været holder seg, og vi ikke kommer ut for større overraskelser, regner vi med å være hjemme på torsdag" heter det i en kommentar fra Kaptein Kristiansen. Dette forutsetter dagsetapper på 70 nm pr. dag de neste tre dagene.
Vi er ikke riktig i Bergen enda, men regner med å finne en gjestehavn sør for byen i løpet av seinkvelden. Det meldes fra Kapteinen at det ligger an til do-sjau før det blir servert kveldsmat, så det er bare å forberede seg på jobbing hvis det skal bli mat å få.


Bildet til høyre er hentet fra en enkel tilstelning i forbindelse med helgen. Kaptein Kristiansen understreker at den lille akevittflasken som er plassert på bordet, har vart hele turen hittil. Observante lesere vil nok resonnere med at den ikke vil vare hele turen ut.


Og, for dem som tror de skimter den grønne NAF Veibok 1989 underst i stabelen: Nå kan dere lure nå.......

Vi får mange og hyggelige tilbakemeldinger om bloggen, både som kommentarer, SMS og e-post. Det setter vi pris på, og oppfordrer flere til å legge inn kommentarer - med navn takk!!
Ship O'hoi :-)

5 kommentarer:

  1. Simon S følger dere hver dag - spennende lesning - håper slik sett dere får noe dårligere vær slik at denne reisen på nett blir noe lengre... ;)
    Dette verket kommer vel ut i bokform til jul?

    Go'tur videre!

    SvarSlett
  2. " Shit happends " :-)

    SvarSlett
  3. Fornøyelig lesning! :D God tur videre og fortsett med skrivingen, moro å være med dere på tur :)
    Hilsen Åshild

    SvarSlett
  4. Trist att det har gått bra för er på slutet :-)
    Jag har glatt mig varje dag som jag har läst om hur eländigt ni har haft det.
    /Svansjin

    SvarSlett
  5. Artig å følge med en tidligere "Mjøs-matros"og en eier av jolle m/9,9 hester på langtur! God tur hjem til Bud :)
    Hilsen ei stolt storesøster

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.